East 77th Street Apartment

This family of four split their time between New York and Tele Aviv. The couple wanted to create an oasis that would be connected to his home (Tele Aviv) and her adopted city (New York). The goal was to combine the light, airy Mediterranean quality of the “Big Orange” (Tele Aviv) that has its roots of its urban development in the modernism of the Bauhaus and the densely urban sophistication of “the big apple” (New York).

The original apartment consisted of the combination of two units. When the third and final apartment on the floor came available the couple decided to take over the entire floor to create a four bedroom 4000 square foot residence. The original living spaces where oriented toward the south with the bedrooms facing west. The first big move of the gut renovation was to clear a loft from the north to south elevation entirely oriented west taking in city views from uptown to downtown. 

With an architectural envelope of tonal whites and greys that evoke the sun bleached coastline of the Mediterranean and “the city that never stops”. The main loft feels like a beachhead with a bird’s eye view of “the city that never sleeps”.